Informācija
Preču katalogs

Kā izvēlēties cepeškrāsni

Virtuve ir neatņemama katras ģimenes dzīves sastāvdaļa. Mēs tur gatavojam ēdienu, pavadām laiku kopā ar ģimeni vai draugiem un baudām dažādus ēdienus. Cepeškrāsns ir viens no vissvarīgākajiem elementiem virtuvē, tāpēc mēs ceram, ka šeit atradīsit visu nepieciešamo informāciju, kāds modelis jums ir nepieciešams.

Kādas mēdz būt krāsnis?

Pirmkārt, jums vajadzētu zināt, kāda veida krāsns jums ir nepieciešama, cik daudz vietas tai ir paredzēta un kāds dizains jums ir vispieņemamākais.

Brīvi stāvošas krāsnis/plītis. Pašlaik ir diezgan populāri izvēlēties plīti ar jau iebūvētu krāsni. Šādas ierīces ir praktiskas, maksā maz un atbilst visām saimnieces vajadzībām. Nelielās telpās varat izvēlēties arī mikroviļņu krāsnīm līdzīgas un uz galda virsmas novietojamas krāsnis.

Iebūvējamās cepeškrāsnis. Šīs cepeškrāsnis ir iebūvētas virtuves mēbelēs - zem darba virsmas (modeļiem, kas komplektēti ar plīti, ir kopēja vadības sistēma) vai skapī acu līmenī. Tokioms orkaitėms yra pritaikytas individualus valdymas. Iebūvētajām cepeškrāsnīm ir vēl vairāk priekšrocību - tās var kombinēt ar citām virtuves ierīcēm - kafijas automātiem, mikroviļņu krāsnīm, sildīšanas un vakuuma atvilktnēm.

Kāda izmēra cepeškrāsns jums nepieciešama?

Kā minēts iepriekš, pirms izvēlēties sev tīkamo modeli, novērtējiet atrašanās vietu mājās un izmēriet to.

Brīvi stāvošām cepeškrāsnīm parasti izmanto 50, 55 vai 60 cm platus standartus. Apsveriet arī nepieciešamību pēc papildu vietas ap jauno ierīci - tas ir ieteicams labākai gaisa cirkulācijai (apmēram 5 mm).

Iebūvētām cepeškrāsnīm ir skapju standarta izmērs 60 cm, taču to augstums var mainīties no 45 līdz 90 centimetriem.

Izvēloties cepeškrāsni, jāņem vērā arī tās tilpumu:

1-2 cilvēkiem pilnīgi pietiek ar 35-50 litru cepeškrāsns;
3-4 cilvēku ģimenei var būt nepieciešama cepeškrāsns ar tilpumu 40-70 l;
ģimenei, kurā ir vairāk nekā 4 cilvēki, jāizvēlas cepeškrāsns ar tilpumu vismaz 70 l;

Elektriskā vai gāzes - kuru cepeškrāsni izvēlēties?

Cepeškrāsns modeļi - gāzes, elektriskie vai jauktie. Kas jums ir vispiemērotākais?

Elektriskās cepeškrāsnis. Šīm cepeškrāsnīm bija viens būtisks trūkums - tās karsēja lēnāk nekā gāzes cepeškrāsnis. Pašlaik šis trūkums tiek novērsts, cepeškrāsnis ātri uzkarst, un tām ir arī plašs vadības iespēju klāsts. Populārākajām cepeškrāsnīm ir sildelementi augšā un apakšā, laba ventilācijas sistēma, dažiem no tiem ir grila funkcija. Elektroniskajām cepeškrāsnīm var būt arī konvekcijas sildīšanas elements, kas nozīmē, ka karstais gaiss vienmērīgi tiek sadalīts visā cepeškrāsnī. Ja jums patīk gatavot smalkmaizītes vai gaļu - šī funkcija jums ir ļoti noderīga.

Gāzes cepeškrāsnis. Šīm cepeškrāsnīm nav iespējas precīzi izmērīt un regulēt temperatūru, tāpēc, gatavojot ēdienu, jums jābūt uzmanīgākam. Gāzes cepeškrāsnis ir lieliski piemērotas tiem ēdieniem, kuriem nepieciešams vairāk mitruma (sautējumi). Viena no galvenajām šo krāsniņu priekšrocībām ir zemās ekspluatācijas izmaksas salīdzinājumā ar elektriskajām krāsnīm. Mīnus - modeļi bez grila funkcijas, grauzdēti ēdieni sanāk gardāki tieši elektriskajās cepeškrāsnīs.

Elektrisko cepeškrāšņu veidi:

Tradicionālās cepeškrāsnis. Tam parasti ir augšējais un apakšējais sildelements. Tas nozīmē, ka krāsns darbības laikā karstais gaiss ceļas uz augšu. Dažādos veidotos siltuma līmeņus var pielāgot dažādu konditorejas izstrādājumu cepšanai.

Cepeškrāsnis ar ventilatoriem. Šīm krāsnīm ir īpaša gaisa cirkulācijas sistēma, kas nodrošina vienādu temperatūru visos krāsns līmeņos, kas ļauj cept ēdienus, kuriem īpaši nepieciešama vienmērīga siltuma sadale. Šāda sistēma samazina sildīšanas un cepšanas laiku.

Daudzfunkciju cepeškrāsnis. Papildus ventilācijas sistēmai šie modeļi veic arī citas funkcijas, piemēram, cepšana termiski, grilēšanu vai atkausēšanu. Cepeškrāsnī ēdiens cepās vienmērīgi un no visām pusēm.

Kombinētās tvaika cepeškrāsnis. Tās ir daudzfunkcionālas krāsnis, kuru darbības princips ir balstīts uz tvaiku vai tvaiku un karstu gaisu. Šajās krāsnīs esošais ēdiens paliek sulīgs un mitrs - maizi var viegli pagatavot ar kraukšķīgu garoza vai sulīgu un kraukšķīgu vistu.

Cepeškrāsns apkope

Lai saglabātu cepeškrāsni tīru, tā periodiski jātīra. Lielākā daļa ražotāju ir izdomājuši veidus, kā atvieglot mājsaimniecēm cepeškrāsns tīrīšanas darbus.

Keramikas pārklājums. Ierīču sienas ir pārklātas ar emalju, kas novērš netīrumu uzkrāšanos. Taukus var viegli noņemt ar lupatiņu un parastu tīrīšanas līdzekli.

Katalītiskā tīrīšana. Kad cepeškrāsns tiek uzkarsēta līdz 220 ° C, katalītiskais pārklājums uz sienām tiek oksidēts, tāpēc tiek noņemti visi tauku atlikumi.

Pirolītiskā tīrīšana. Cepeškrāsns sakarst līdz 500 ° C. Visi netīrumi un tauki sadeg un pārvēršas pelnos. Tos ir viegli notīrīt ar vienkāršu drānu.

Noderīgas cepeškrāsns funkcijas: 

Ventilators. Vienmērīga temperatūra visā krāsnī; saīsina ēdiena gatavošanu par vienu trešdaļu;

Ātrās sildīšanas funkcija. Samazina cepeškrāsns sildīšanas laiku (uzsilda līdz 200 ° C 6 minūtēs)

Konvekcijas sildelements. Temperatūra ir vienmērīgi sadalīta, piemērota mīklas ēdieniem. Ir iespējams arī cept vairākus produktus vienlaikus, atkausēt un sildīt produktus.

Grilēšana. Apcep pārtikas virsmu.

Gatavošana ar tvaiku. Veselīgas pārtikas cienītājiem - ar zemu tauku saturu ēdiens paliek sulīgs, nepiedeg un, gatavojot dažādus ēdienus, smaržas nesajaucas.

Termometrs - zonde. Iespēja uzraudzīt ēdienu temperatūru, neatverot cepeškrāsns durvis.

Kad ēdiens ir gatavs, informē ar skaņas signālu un automātiski izslēdzas

Teleskopiskās sliedes. No cepeškrāsns var viegli izņemt smagos ēdienus vai cepeškrāsns pannas.

Iekšējais apgaismojums. Jūs redzēsit visu cepšanas procesu

Trīskāršs durvju stikls. Aizsargā no iespējamiem apdegumiem. Daudzslāņu stikls paliek vēss, aizsargājot jūsu ģimenes mazākos.

Bērnu slēdzene. Gatavošanas laikā esiet mierīgs, bērni neatvērs cepeškrāsns durvis.