Preču katalogs

Kā izvēlēties ledusskapi

Ledusskapis ir viena no galvenajām ierīcēm, bez kuras mēs nevarētu iedomāties nevienu virtuvi. Ledusskapja izvēli nosaka daudzi aspekti, piemēram, atrašanās vieta virtuvē, ēšanas paradumi, iepirkšanās biežums, ģimenes locekļu skaits un daudzi citi. BIGBOX.LV komanda pirms ledusskapja iegādes iesaka pievērst uzmanību šādiem kritērijiem:

Tilpums un lielums

Ir svarīgi pareizi novērtēt gan ledusskapja ārējos izmērus, gan tā iekšējo ietilpību. Pirms ledusskapja iegādes ir svarīgi izvēlēties un izmērīt vietu, kur tas stāvēs. Lielākās daļas ledusskapju izmēri nav proporcionāli tilpumam, tāpēc noteikti pievērsiet uzmanību arī šim indikatoram. Vidēji vienai personai ir ieteicams atvēlēt apmēram 100 litrus saldēšanas iekārtas vietas, papildus personai - apmēram 50 litrus. Jāpatur prātā, ka visu cilvēku vajadzības un iepirkšanās paradumi ir atšķirīgi, tāpēc vidējai 4 cilvēku ģimenei ieteicams izvēlēties ledusskapi ar vismaz 210 litru tilpumu..

 

Ledusskapju veidi un saldētavu klases

Ir divi ledusskapju tipi: viendurvju vai divdurvju. Jūs varat izvēlēties atsevišķi stāvošus vai iemontējamus modeļus ar saldētavu apakšā vai augšpusē. Patērētāji bieži izvēlas amerikāņu ,,Side-By-Side“ ledusskapjus, kas ir divdurvju ledusskapji ar saldētavu sānā. Salīdzinot ar iekšējo ietilpību, atsevišķi stāvoši ledusskapji ir ietilpīgāki nekā tie, kas ir iemontējami.

Noteikti painteresējieties par saldētavas saldēšanas spēju, kas parāda, kāda temperatūra tiek uzturēta iekšpusē. Lai ātri sasaldētu pārtiku, ieteicams izvēlēties vismaz četru zvaigžņu kategoriju:

(*) - līdz -6 C, saldētus produktus uzglabā ne ilgāk kā nedēļu

(**) - līdz -12 C, saldētus produktus uzglabā ne ilgāk kā mēnesi.

(***) - līdz -18 C, saldētus produktus uzglabā ne ilgāk kā trīs mēnešus.

(****) - zemāk nekā -18 C, saldētus produktus uzglabā ne ilgāk kā mēnesi.

Enerģijas klase

Saldēšanas ierīces ir viena no elektrību patērējošākajām ierīcēm. Elektroenerģijas patēriņš ir atkarīgs no ledusskapja energoefektivitātes klases, šobrīd ir spēkā trīs augstākās saldēšanas ierīču enerģijas klases - A+, A++, A+++. Augstas efektivitātes A+++ ledusskapji patērē par aptuveni 50% mazāk enerģijas nekā A+ ierīces. Arvien vairāk ražotāju ir stingri pievērsušies energoefektivitātei, tāpēc cenu atšķirība starp augstākas un zemākas enerģijas klases ierīcēm nedaudz samazinās. Arvien pieaug vajadzība ieviest jaunas enerģijas klases, tādējādi mudināt ražotājus izstrādāt vēl efektīvākus produktus.

Skaļuma līmenis

Ledusskapja trokšņa līmenis ir arī ļoti būtisks kritērijs. Cilvēkiem, kas dzīvo dzīvokļos, kur virtuve savienojas ar istabu, šim kritērijam jāpievērš īpaša uzmanība. Pašlaik ražoto ledusskapju vidējais trokšņa līmenis ir 35–40 dB, kas ir ārkārtīgi klusu strādājoša ierīce. Ledusskapju ražotāji padara šīs ierīces arvien klusākas.

Nepieciešamās papildu funkcijas

No-frost (bez sarmas veidošanās) funkcija

Šī funkcija ļauj ledusskapim uzturēt sausu gaisu un novērš sarmas vai ledus veidošanos uz ledusskapja un saldētavas sienām. Šos ledusskapjus nekad nevajadzēs atkausēt, padarot aprīkojumu daudz vieglāk kopjamu. Vēl viens variants - daļēja bez sarmas funkcija, kurā saldētava ir bez sarmas, bet ledusskapis ir saldējams ar standarta saldēšanas sistēmu. Darbojas automātiskā atkausēšanas funkcija.

Vēsāka zona (Nulles vai tuvu 0°C)

Šis ir slēgts ledusskapja trauks svaigiem un ātri bojājošiem produktiem. Šajā zonā temperatūra ir tuvu nullei, tāpēc mikrobi nevairojas un ēdiens paliek svaigs ilgāk, saglabājot uzturvērtību un garšu. Dažos ledusskapjos mēs pat varam atsevišķi regulēt šī nodalījuma temperatūru.

Antibakteriāls pārklājums

Visa ledusskapja sienu virsma ir pārklāta ar īpašu pārklājumu, kas aizsargā ledusskapi no nepatīkamām smakām, pelējuma un baktēriju vairošanās.

Ātrās sasaldēšanas funkcija

Šī funkcija ļauj vienas dienas laikā sasaldēt pat dažus kilogramus pārtikas. Šāda ātra sasalšana novērš ledus veidošanos un vērtīgu materiālu zaudēšanu.

Automātiska atkausēšanas un sasalšanas sistēma

Šīs sistēmas rezultātā uzkrātais ledus tiek atkausēts, un nokrīt speciālā traukā.

Iekšpuses zonas, kam jāpievērš uzmanība:

Iespēja pielāgot plauktu un durvju plauktiņu stāvokli;

Piemērota vieta pudeļu uzglabāšanai, lai tās nedauzītos;

Pievērsiet uzmanību tam, no kā izgatavoti ledusskapja plaukti. Ieteicams izvēlēties rūdītu stiklu, jo tas nesaskrāpē, to ir grūti salauzt un tas var izturēt svaru līdz 25 kg;

Plastmasas rāmji, kas piestiprināti pie plauktu malām, lai notvertu izlijušo šķidrumu;

Ņemiet vērā, vai ir iespēja mainīt durvju atvēršanas virzienu. Šī funkcija ir arī ļoti noderīga;

Temperatūras paaugstināšanās laiks strāvas padeves pārtraukuma gadījumā (vismaz 17 stundas).

Izplatītas kļūdas, uzstādot ledusskapi:

Izvairieties no ledusskapja novietošanas vietās, kas pakļautas tiešiem saules stariem, karstuma avotu tuvumā;

Nenovietojiet ledusskapi neapsildāmās telpās, kur temperatūra ir zemāka par 13 ° C. Ledusskapis jāuzstāda sausā un labi vēdināmā telpā;

Lai nodrošinātu pareizu ierīces ventilāciju, no ledusskapja abām pusēm, augšpusē un starp aizmugurējo sienu un sienu jāatstāj vismaz viena centimetra atstarpe.