Ja jūs meklējat jaunu plīts, vai, ja jums ir paveicies, ka jūsu pašreizējās mājās ir konvekcijas krāsns, tad jūs varbūt domājat: "Kas ir konvekcijas krāsns un ar ko tā atšķiras no parastās cepeškrāsns un kādas ir labākās?" Jūs neesat viens - izrādās, daudzi cilvēki ir dzirdējuši šos divus terminus, bet patiesībā nesaprot, ko tie nozīmē. Kā cena ietekmē krāsns darbību un ko nozīmē akcija. Lielāko daļu preču interneta dzīlēs noteikti ir iespējams atrast lētāk. Jūs, iespējams, esat dzirdējuši, ka konvekcijas plītis mēdz būt dārgākas, taču pat daudziem cilvēkiem, kuriem tās ir, nav ne jausmas, kam tās vislabāk izmantot vai kā tās izmantot. Patiesībā lielākā daļa cilvēku konvekcijas plīts izmanto tieši tāpat kā parasto plīts jau gadiem ilgi, pirms uzzina tās īsto vērtību, ko konvekcijas krāsns var dot viņu virtuvēs!
Runājot par cepeškrāšņu fiziskajām īpašībām, tas var pārsteigt jūs, uzzinot, ka parastā krāsns un indukcijas krāsns ir gandrīz vienādas. Faktiski konvekcijas plītis ir gandrīz tieši tādas pašas kā parastās cepeškrāsnis, tikai ar papildu funkciju. Konvekcijas plīts ir papildu ventilators un izplūdes sistēma, kas vienmērīgi izpūš uzkarsēto krāsns gaisu visā telpā, kamēr ēdiens tiek gatavots. Tā kā parastajai plītis ir viens siltuma avots (parasti tie atrodas krāsns apakšā), tad konvekcijas plīts ir arī šis viens avots, bet ir arī iespēja izmantot konvekcijas sildīšanu, kas ieslēdz un piepilda ventilatora sistēmu - visu plīts ar karstumu. Tomēr jūs varat izmantot šāda veida cepeškrāsni ēdiena gatavošanai, pat neieslēdzot konvekcijas iestatījumu, tāpēc pastāv iespēja, ka jums ir konvekcijas krāsns un to pat nenojaušat.
Bet ko šī gaisa plūsmas atšķirība var nozīmēt ēdiena gatavošanas procesos. Mini konvekcijas krāsns var būt gāzes vai elektriskās plīts sastāvdaļa, tāpēc jūs varat izmantot konvekciju un joprojām gūt labumu no ēdiena gatavošanas ar gāzi, nevis elektriskā vai otrādi, ja cepšanai dodat priekšroku viena veida plītis. Konvekcijas krāsns cirkulē cepeškrāsns siltumu visā krāsns telpā, kas nozīmē, ka jūs gatavojat vienmērīgāk, nekā to darītu ar parasto plīts un tās nemainīgo siltuma avotu. Pārtiku parasti var pagatavot ātrāk, jo siltums ir vienmērīgāks, un nav auksta vai karsta gaisa kabatu kā, piemēram, parastajā plīts. Jums arī nebūs jācīnās ar mazās cepeškrāsns karstuma palielināšanos un ēdiena nevienmērīgu gatavošanu - parasti tas parādās kā pārtika, kas ir vairāk pagatavota no augšas un mazāk pagatavota no apakšas. Tas var būt noderīgi receptēm, kurās vēlaties gatavot ēdienu vienmērīgāk, piemēram, gaļai un zivīm. Kompaktās konvekcijas cepeškrāsns funkciju izplūdes daļa arī palīdzēs izvilkt mitrumu no krāsns, kas ļauj pagatavot jūsu ēdienu kraukšķīgāku un svaigāku, kas ir lieliski piemērots dārzeņiem vai ceptiem čipsiem! Tātad konvekcijas plītis ir daudz priekšrocību - ātrāka gatavošana, kraukšķīgāks gala produkts un vienmērīgāka gatavošana.
Tāpat kā viss virtuvē, dažām receptēm ir labāka iebūvējama krāsns ar konvekciju, bet tā var nebūt labākā izvēle visām receptēm. Piemēram, cepot kūkas, maizi vai citus ceptus izstrādājumus, jums var būt dīvaini rezultāti ar konvekcijas plīts. Brīvstāvoša konvekcijas krāsns var nejauši pagatavot produkta ārpusi, pirms mīkla ir uzrūgusi, kas var izraisīt dīvainas faktūras. Mēs noteikti iesakām izmantot parasto cepeškrāsni visām receptēm, kurām nepieciešams rūgt, jo jūs nevēlaties gatavot produkta ārpusi, pirms iekšpuse ir pabeigta. Kopumā konvekcijas krāsns iestatījums ir lieliska izvēle, ja vēlaties kraukšķīgu, ātru rezultātu, bet, ja vēlaties, lai jūsu ēdiens uzturētu mitrumu, pirms tas ir beidzis cepties, tad palieciet pie parastās krāsns.