Citas kategorijas: Vakuuma blenderis, Blenderi 1000w, Rokas blenderi, Profesionāls blenderis, Tvaicētāji-blenderi
Sevišķi vasarā jūs noteikti aizdomājaties par smūtija pagatavošanu no dažādiem augļiem. Tam ir jāizmanto blenderi. Veidojot picas mīklu, izmantojiet komerciālo maisītāju. Tomēr ir dažādi citi ēdieni, kur var būt nepieciešams specifisks smalcinātājs un citi papildus piederumi. Ar ierobežotu virtuves telpu uz galda un budžetu ir jāizdara izvēle, lai cena atbilstu gaidītajam rezultātam.
Mīklu vai garšvielu eļļu parasti sajauc vienā no trim veidiem: ar rokām, ar komerciālu maisītāju vai ar mikseri. Blenderis vai stacionārais mikseris var paveikt darbu, taču katram no tiem ir trūkumi, kas var negatīvi ietekmēt gala produktu.
Blenderi griežas ļoti ātri, kas ir ieguvums, lai sasmalcinātu ledu un pagatavotu kokteiļus. Sajaucot mīklu, ātrgaitas asmeņi pārāk daudz sajauc maisījumu ar gaisu. Citiem vārdiem sakot, mīklā ir pārāk daudz gaisa burbuļu, kas nav labi ne pārtikas konsistencei, ne kvalitātei.
Jums ir jāpievērš uzmanība arī blenderu korpusam. Plastmasas vai stikla trauki nav tik izturīgi kā nerūsējošais tērauds. Īpaši ātrgaitas blendera motoriem ir nepieciešama gaisa plūsma, lai tos atdzesētu, taču šī konstrukcija nozīmē, ka putekļi, milti vai citas daļiņas var aizsprostot blenderi.
Stacionārie mikseri ir ar trauku, kur tie sajauc pārtikas sastāvdaļas, izmantojot stiprinājumu no augšas uz leju. Šis dizains ir ideāli piemērots cietiem pārtikas produktiem, piemēram, maizei. Tie ir jāmīca, izmantojot mitrumu, lai to sasaistītu un izveidotu cietu formu. Tas ir mazāk ideāls produktiem kā mīklai un garšvielām, kur sausās sastāvdaļas ir integrētas, bet gala produkts joprojām ir šķidrs.
Ne visas iekārtas ir optimālas mīklu un eļļas sajaukšanai. Labākie izstrādājumi ņem vērā vairākus faktorus.
Apgriezieniem jārada pareizu gaisa daudzumu - pietiekami, lai sastāvdaļas tiktu labi sajauktas, bet ne tik daudz, lai gaisa burbuļu daudzums noārdītu maisījumu. Formai vajadzētu palīdzēt nodrošināt sastāvdaļu pilnīgu sajaukšanos ar bļodu vai citu papildinājumu.
Vissvarīgākais, kam jums ir jāpievērš uzmanība, ir asmens dizains. Produkts tiek labāka sajaukts, ja asmens ir ar gludām malām, nevis asām malām, kādas ir blendera asmeņos. Savukārt, ja asmeņu dizains vairāk līdzinās plakanam spārnam, sastāvdaļas var plūst pāri un nonākt zem lāpstiņas. Taču šāds asmens palīdz labāk sajaukt sastāvdaļas kopā. Jums arī jāskatās uz jaudu, piemēram, 1000w ar mainīgiem ātrumiem noteikti spēs paveikt daudz vairāk nekā mini.
Izvēlieties sev piemērotu mikseri vai blenderi ar interneta palīdzību, ja vēlaties iegūt labāku piedāvājumu. Tāpat arī ir vēlams apskatīties preces, kurām ir akcija. Tādā veidā jūs iegūsiet jaunu virtuves palīgu lētāk.