Informācija
Preču katalogs

Kā izvēlēties kafijas automātu



Bieži vien dienu sākam ar smaržīgas kafijas tasi, un visi vēlas, lai pirmie tonizējošā dzēriena malciņi būtu īpaši. Tātad viss, kas jums jādara, ir izvēlēties jūsu vajadzībām vispiemērotāko kafijas automātu un katru rītu baudīt tasi perfektās kafijas!

Ātra un garšīga kafija

Mēdz teikt, ka, dzerot kafiju, kas pagatavota ar ūdeni, ir grūti sajust tās patieso aromātu, bet profesionālie kafijas degustētāji kafiju garšo tieši tāpat. Tas ir atsevišķs rituāls, kurā nepieciešami īpaši apstākļi: ēdieni, precīza ūdens temperatūras iestatīšana, īpaša kafejnīca. Ir gandrīz neiespējami pagatavot perfektu brūvētu kafiju mājās, taču kafijas automāts ir ērtākais veids, kā ātri un kvalitatīvi pagatavot labu kafiju.

Četri vissvarīgākie faktori

Negaršīga kafija parasti tiek pagatavota sliktas kvalitātes vai novecojušu kafijas pupiņu dēļ, sliktas rupjības dēļ (pārāk rupja vai pārāk smalki samalta), nekvalificētu roku dēļ, izmantojot kafijas automātu, un visbeidzot slikti izvēlēta kafijas automāta dēļ. Gatavojot kafiju ar sadzīves vai pusautomātisko kafijas automātu, būtisks kļūst cilvēka faktors. Gatavojot kafiju ar automātisko kafijas automātu, situācija ir atšķirīga - kafijas nepareizas malšanas vai nepareizas saspiešanas faktors tiek novērsts gandrīz par simts procentiem. Tāpēc katra kafijas tase kļūst vienkārši nevainojama!

Ierīces cena parasti ir atkarīga no papildu funkcijām un dizaina. Ja jūs meklējat mašīnu, kas pagatavos tikai melnu kafiju vai espresso, droši varat izvēlēties pusautomātiskos De’Longhi kafijas automātus. Mašīna var viegli pielāgot kafijas rupjību, iestatīt perfektu ūdens temperatūru un pareizu kafijas saspiešanu.

No espresso līdz karstai šokolādei

Kafijas automāta galvenā priekšrocība ir tā, ka tas rada labu espresso un labu melno kafiju. Šie divi kafijas veidi ir visu kafijas dzērienu pamatā, tāpēc atliek izmantot savu iztēli un nobaudīt iecienīto kafiju. Kafijas automāts gatavo kapučīno vai latte. Kokteilī jūs varat baudīt pilienu, sajaucot ledus gabaliņus ar krējumu un espresso.

Jūs baudīsit īru kafiju ar viskija šķēli un pārklāta ar krējumu vai saputota piena cepuri. De'Longhi ir arī unikāla mašīna Primadonna Exclusive, kas ražo karstu šokolādi.

Izbaudiet perfektu dzērienu mājās

Automātiskos kafijas automātus iedala profesionālos un sadzīves. Pirmie var pagatavot līdz 200 kafijas tasēm stundā, tie ir paredzēti kafejnīcām, birojiem. Sadzīves tehnika ir lētāka, jo tām ir maza ūdens un kafijas ietilpība, tāpēc dzērienu tiek pagatavots mazāk. Bet pat pats pieticīgākais kafijas automāta modelis priecēs jūsu viesus ar stipru dzērienu. Pietiek, lai tvertnē pievienotu ūdeni, kafijas pupiņas - īpašā traukā, un mašīna pagatavos kafiju 20-30 sekundēs. Šajā laikā pupiņas samaļ un saspiež, un iegūto masu samitrina, lai atklātu kafijas aromātu. Pēc tam iet augstspiediena karstais ūdens. Krūzi piepilda dzēriens. Spiediens ir viens no vissvarīgākajiem mašīnas parametriem, jo kafijas stiprums ir atkarīgs no tā: jo lielāks spiediens, jo stiprāks un smaržīgāks dzēriens. Noderīgas vielas, ēteriskās eļļas un kofeīns neiztvaiko, dzēriens iegūst ārkārtīgi bagātīgu garšu.

Ierīces cena parasti ir atkarīga no papildu funkcijām un dizaina. Ja cilvēks meklē mašīnu, kurā tiek pagatavota tikai melnā kafija vai espresso, viņi var pārliecinoši izvēlēties pat lētākās itāļu firmas De'Longhi modeli, kas lolo ilglaicīgas tradīcijas un vienlaikus ievieš modernus jauninājumus - dzēriena kvalitāte necietīs. Gardēži regulē malto pupiņu rupjumu, maltas kafijas daudzumu, jo tas ietekmē dzēriena stiprumu un aromātu.

Daudzbērnu ģimenēm vai cilvēkiem, kuri vienmēr steidzas, vispiemērotākās būtu automātiskās ierīces, kas vienlaikus var pagatavot divas tases espresso kafijas.

Dzēriena aromāts ir atkarīgs ne tikai no kafijas maisījuma kvalitātes, bet arī no ūdens, tāpēc daudzām mašīnām ir īpašs filtrs. Tas novērš hlora garšu un mīkstina cieto ūdeni. Tas samazina kaitīgo piemaisījumu koncentrāciju un paildzina ierīces kalpošanas laiku. Īsta kafija tiek pasniegta siltā traukā, tāpēc tā ilgāk paliek karsta un aromātiska. Lielākajai daļai mūsdienu kafijas automātu ir ērta paplāte tīru krūzīšu sildīšanai.

Traukus uzkarsē līdz 40 grādiem un pēc tam tiem pievieno kafiju.

Biezu piena putu cienītājiem ieteicams pievērst uzmanību kafijas automātiem ar piedevu kapučīno pagatavošanai. Dažas ierīces automātiski izsūknē pienu no piena iepakojuma, citas - putas ir uzkultas krūzē.

Pieci soļi līdz pasakainai baudai

1. Solis

Kafijas veida izvēle

Kafijas pupiņu veidu, to grauzdēšanas iespēju un citu garšu noteicošo faktoru ir tik daudz, tāpēc kafijas atklāšana, iespējams, vairs nebūs tik vienkārša. Ir ierasts domāt, ka kafijas garša ir atkarīga tikai no kafijas pupiņu veida (arabica, robusta), taču garšu lielā mērā ietekmē arī kafijas raupjums. Ar kafijas automātiem šo faktoru ir ļoti viegli kontrolēt - kafijas dzirnaviņas De'Longhi iekšpusē esošais nerūsējošā tērauda dzirnaviņas kafijas pupiņas sasmalcina līdz vajadzīgajai rupjībai.

2. Solis

Ūdens kvalitāte

Pārliecinieties, vai ūdens kafijas pagatavošanai ir piemērots. Kafijas patiesā garša tiek atklāta, tikai izmantojot tīru, mīkstu, ar zemu sāls saturu ūdeni. Kafijas automāta filtrs nodrošina to, ka kafijas pagatavošanai izmantotais ūdens vienmēr būs tikai vislabākās kvalitātes.

3. Solis

Palīdzībai izmantojiet kafijas automātu

Maldīgs ir uzskats, ka kafijas automāti ir ārkārtīgi sarežģīti, daudz vietas un, pats galvenais, dārgi. Neļaujiet sevi apmānīt - kompakts kafijas automāts, kas atbilst jūsu vajadzībām par pieņemamu cenu, atrodams gandrīz katrā mājā.

4. Solis

Atšķirīga kafija - dažādos dienas laikos

Kafijas automāti sniedz jums unikālu iespēju pagatavot daudz dažādu kafijas dzērienu. No rīta izbaudiet brīnišķīgu kapučīno ar biezām piena putām, pusdienlaikā baudiet zīda maigu latte kafiju un īpaši smaržīgu, bet ar zemu kofeīna saturu espresso visu dienu un vakarā.

5. Solis

Izbaudi

Atrodat laiku, lai izbaudītu kafijas aromātu, apbrīnotu tā krāsu, pievērstu vairāk uzmanības sarunu partnerim un sev. Kafijas dzeršanas process ir ikdienas prieks, laiks ir paredzēts pašam, tāpēc nesteidzieties dzert - jūs zaudēsit lielāko daļu baudas. De'Longhi piedāvā jums izveidot savu sapņu tasīti!

Kā izvēlēties kafijas veidu

Brīnišķīga garša dzimst dažādos veidos

Kafijas koku ir apmēram 100 sugu, bet tikai divas no tām ir svarīgas kafijas ražošanai, piederot Arābijas kafijas kokam un lielajai kafijas koka (Robusta) saimei. Arābijas kafijas koks ir sulīgāks, tā pupiņas garšo smalkāk, nav tik stipras kā robusta, tās satur 0,8-1,5%. kofeīna. Arabica pupiņām parasti ir saldāka, maigāka garša, ir jūtams cukurs, augļi un ogas

tonai, lielāks skābums. Lielais kafijas koks (Robusta) ir izturīgāks, aug tur, kur neaug Arabika - 200–600 metru augstumā. Tās pupiņas ir rūgtākas un lielākas nekā Arabica kafija, un tās satur apmēram divreiz vairāk kofeīna nekā 1,7 līdz 3,5 procenti. Robusta ir spēcīgāka, spilgtāka aromāts ar mājienu graudu garšu un zemesriekstu pēcgaršu, vairāk kofeīna un krēmīgāka.

Kafijas galvenās īpašības

Pilna ķermeņa sajūtu nosaka noteikts biezums, pateicoties kafijas ekstraktā esošajām eļļas emulsijām un nešķīstošām vielām (ko sauc par koloīdiem). Šīs vielas dod dzērienam augstu viskozitāti un visaugstāko aromātu un "ķermeni". Krēmveida putām ir lieliska konsistence, smalki graudaina struktūra un bez plaisām, caur kurām var redzēt melnu kafiju zem putām.

Putas Visredzamākā espresso kafijas īpašība ir kafijas putas katras labas espresso kafijas tasītes augšpusē. Tam jābūt 3-4 mm biezam, lai saglabātu ātri iztvaikojošos materiālus. Pat ar neapbruņotu aci dominējošos kafijas veidus espresso var atšķirt, apskatot putu tekstūru un krāsu. Ja putām ir riekstu krāsa ar gaiši sarkanu nokrāsu ar tumši brūnām svītrām un smalkām faktūrām, espresso kafija tika pagatavota, izmantojot arabica kafijas pupiņas. Ja brūns ar pelēku nokrāsu, bez smalkas struktūras un redzami lielāki burbuļi, kafijas pagatavošanai tika izmantotas robusta kafijas pupiņas.

Kafijas garša ir atkarīga no 3 galvenajiem elementiem, kurus atpazīst mūsu garšas uztvērēji: rūgtums, skābums un saldums. Kafijas rūgtums ir galvenā sensācija, ļoti dabiska melnajam dzērienam. Otrs kafijas garšas dominējošais elements ir tās skābums, ko uztver kā patīkamu, tirpšanas sajūtu, tā sakot, svaigumu. Kafijas pikanci - vieglu, dabisku saldumu - nosaka laba grauzdēšana, malšana un dzēriena pagatavošana. Espresso kafijai vajadzētu būt sabalansētai, harmoniskai gaumei: neviena garša nedrīkst aizēnot citus, ja vien kādai no tām nav priekšroka. Aromāts Tūkstošiem aromātu molekulu piešķir espresso kafijai labi zināmu, intensīvu aromātu. Mūsu oža var atpazīt daudzas aromātiskās īpašības, kuras kafija iegūst grauzdēšanas laikā. Atkarībā no kafijas izcelsmes, kvalitātes un pagatavošanas mēs varam sajust karameļu un graudaugu smaržu vai arī sajust vieglus sviesta, vaniļas un kakao norādījumus, kas atgādina šokolādi. Rafinētie augļu aromāti atgādina svaigus citrusaugļus, žāvētus augļus vai ziedus. Kafijas putām var būt smalks grauzdētu valriekstu, mandeļu vai lazdu riekstu aromāts. Aromāti var būt arī sākot no austrumu esenču toņiem līdz asām koka, tabakas un garšvielu, piemēram, piparu, smaržām.

CAFE MUSETTI

Torrefazione Musetti ir viens no labākajiem itāļu kafijas grauzdētājiem, kas ir 15. vietā Eiropā un 2015. gadā svin 80 gadu jubileju. Musetti kafija ir iecienīta 5 kontinentos. Šim kafijas automātam ir dziļas tradīcijas un liela pieredze augstākās kvalitātes kafijas grauzdēšanā. Uzņēmums iestājas par atbildīgu un godīgu uzņēmējdarbību un ekoloģiju. Musetti espresso kafiju itāļi un kafijas cienītāji iecienījuši daudzās citās valstīs restorānos, kafejnīcās, birojos un mājās.

Prestižā Musetti kafija un lielākais lepnums ir Musetti Evoluzione šķirne. Šim maisījumam izmanto tikai rūpīgi atlasītas Arabica pupiņas no Centrālamerikas. Tostu mazos daudzumos, rūpīgi uzraugot procesu. Evoluzione pupiņu sagatavošanā visos posmos ir iesaistīti tikai savas jomas profesionāļi. Šo iemeslu dēļ process ir ļoti dārgs, bet rezultāts ir īpašs maisījums, kas kafijas dzērienā atklāj samtainu un harmonisku garšu. Pilna ķermeņa, jutekliski perfekta kafija ar šokolādes un augļu perforatoriem paspilgtinās noskaņu un palutinās kafijas gardēža aukslēju, atstājot smalku ilgstošu pēcgaršu. Izsniedzot CSC sertifikātu, neapšaubāmi tiek novērtēta Musetti Evoluzione nevainojami augstā kvalitāte.

Mauro CENTOPERCENTO

Izsmalcināts un ekskluzīvs maisījums ar vieglu, maigu un noslēpumainu garšu un patīkamu aromātu. Zemā kofeīna satura dēļ šo kafiju var baudīt ārkārtīgi bieži.

Izcelsme un sajaukums: Centopercento līnija ir izgatavota no 100% Arabica pupiņu maisījuma. Pupas izvēlējās no kafijas plantācijām Dienvidamerikā un Brazīlijā. Īpašības:: Vidēja biezuma, tumša grauzdēšana. Jūs varat sajust ziedu un šokolādes vieglo aromātu. Kofeīna saturs - 1,2–2%.

Mauro PRESTIGE

Īpaši populāra itāļu rakstura tradicionālā itāļu espresso stipruma kafija ar pastāvīgu maigu pēcgaršu un mērenu kofeīna saturu. Tas ir īpašs maisījums ar izteiktu garšu un intensīvu aromātu patiesiem kafijas pazinējiem.

Izcelsme un sajaukums: Kafija ir izgatavota no precīzi atlasītām 40% Arabica un 60% Robusta kafijas pupiņām. Īpašības:: Īpaši bieza, vidēji grauzdēta kafija. Ir jūtams ļoti maigs šokolādes un ziedu aromāts. Kofeīna saturs - 1,2–2,2%.

Mauro DE LUXE

Šī kafija ir Mauro kafijas pārstāvju lepnums. Tā ir līnija ar patīkamu šokolādes aromātu, jo tā parasti aug kakao plantācijās.  De Luxe ir maisījums ar zemu kofeīna līmeni, saldu garšu ar īpašām aromātiskām īpašībām. Šī ir kafija tiem, kas vēlas izņēmuma garšu.

Izcelsme un sajaukums: 70% Arabica un 30% augstas kvalitātes Robusta kafijas pupiņu kombinācija. Pupas izvēlējās no kafijas plantācijām Dienvidamerikā un Brazīlijā. Īpašības: vidēja biezuma, vidēji grauzdētas. Jūs varat sajust šokolādes, vieglu ziedu un augļu aromātu. Kofeīna saturs - 1,2–2%.

Mauro CONCERTO

Lieliski līdzsvarots, aromātisks maisījums - 20% Arabica, 80% Robusta. Izgatavots no pupiņām, kas izvēlētas no labākajām kafijas plantācijām Āzijā. Īpašības: īpaši bieza, tumša grauzdēšana, stipra un aromātiska. Jūs varat sajust vieglo šokolādes aromātu.

Izcelsme un sajaukums: Kafija ir izgatavota no precīzi atlasītām 20% Arabica un 80% Robusta kafijas pupiņām. Īpašības: īpaši bieza, vidēji grauzdēta kafija. Ir jūtams ļoti maigs šokolādes un ziedu aromāts. Kofeīna saturs - 1,5–2%.

Receptes

Espresso ("espresso" - "izspiesta") ir maigas garšas, aromātiska kafija, kas pārklāta ar riekstu krāsas putām. Šī ir stipra kafija, kas tiek pasniegta iepriekš uzkarsētās mazās tasītēs. Espresso kafiju izdzer ļoti ātri. Pēc tā dzeršanas tai ir patīkama garša mutē. Pasniedziet 60-90 ml kausos ar biezām sienām.

ESPRESSO Sastāvs: 7-8 g maltas kafijas pagatavošana: izspiediet 30 ml 20-30 sekundēs

Ristretto (it. Ristretto ("ierobežots") ir maza, ārkārtīgi aromātiska kafijas tase, kuras pamatā ir labs espresso. Pasniedziet 60-90 ml kausos ar papildu glāzi negāzēta ūdens.

RISTRETTO Sastāvs: 7-8 g maltas kafijas pagatavošana: izspiediet 15 ml 20-30 sekundēs

AMERIKAS KAFIJAS SASTĀVDAĻAS: Espresso kafija, karsts ūdens Pagatavošana: izspiediet espresso lielā krūzē un pasniedziet ar karsta ūdens krūzi blakus tai

DOUBLE ESPRESSO Sastāvs: 14-16 g maltas kafijas pagatavošana: izspiediet 60 ml 20-30 sekundēs

MACCHIATO tiek pagatavots, pamatojoties uz espresso kafiju ar nedaudz saputota piena. Šai kafijai būs nepieciešami 7 g kafijas, 40 ml ūdens un 20 ml piena krējuma. Kafija tiek pasniegta 60-90 ml krūzēs.

ESPRESSO MACCHIATO Sastāvs: Espresso kafija, piens Pagatavošana: saputojiet pienu un ielejiet uz espresso kafijas

Cappuccino - stipra kafija ar nelielu daudzumu piena. Šī kafija tiek pasniegta lielās tasītēs. To sagatavo no 50 ml karsta piena, apmēram 50 ml piena putu un 40 ml smaržīga espresso. Sagatavoto dzērienu var pārkaisa ar maltu kanēli vai rīvētu šokolādi.

CAPPUCCINO SASTĀVDAĻAS: Piens, espresso kafijas pagatavošana: Uzmanīgi ielejiet saputoto pienu lielā krūzē, kurā iepriekš esat izspiests espresso kafiju.

VIENA CAPPUCCINO Sastāvs: piens, espresso kafija, putukrējums, šokolādes skaidiņas Pagatavošana: pagatavojiet nepilnīgu kapučīno tasi un piepildiet ar putukrējumu. Dekorē ar šokolādes skaidiņām vai drupatām.

CAFFE LATTE Ingredientai: pienas, espresso kava Paruošimas: supilti karštą pieną ant prieš tai išspaustos espresso kavos.

Caffè latte gatavo no 30 līdz 40 ml espresso kafijas. Uz jau pagatavotā espresso ielej apmēram 100 ml karsta piena.

AROMATIZĒTS MAROCCHINO Sastāvs: sīrups, piens, kakao, espresso, apelsīna vai citrona miza Pagatavošana: Pievienojiet 20 ml izvēlētā sīrupa caurspīdīgā stikla tasītē. Turpiniet gatavot kā, piemēram, Marokas kafiju.

MAROCCHINO AR PISTĀCIJĀM Sastāvs: pistāciju aromatizēts sīrups, piens, kakao, ekspreskafija, putukrējums, pistāciju čipsi Pagatavošana: Tāpat kā aromatizētās Marocchino kafijai, vienkārši pievienojiet putukrējumu un aizstājiet sīrupu ar pistāciju garšu. Dekorē ar pistāciju skaidiņām.

MAROCCHINO Sastāvs: piens, kakao, espresso Kafijas pagatavošana: Saputojiet pienu un ielejiet caurspīdīgā stikla tasītē. Apkaisa ar kakao pulveri, pēc tam izspiediet espresso kafiju uz sagatavotajām piena putām. Virsū liek pāris ēdamkarotes piena putu.

MACCHIATO tiek pagatavots, pamatojoties uz espresso kafiju ar nedaudz saputotu pienu. Šai kafijai būs nepieciešami 7 g kafijas, 40 ml ūdens un 100 ml piena krēma. Kafija tiek pasniegta 220 ml krūzēs.

LATTE MACCHIATO Sastāvs: piens, espresso Kafijas pagatavošana: Saputojiet glāzē piena, pēc tam lēnām pievienojiet vienu tasi espresso kafijas, lai veidotu slāņus.

MOCACCINO Sastāvs: piens, espresso kafija, šokolādes sīrups Pagatavošana: Tāpat kā Latte Macchiato, vispirms pievienojot glāzei šokolādes sīrupu.

MOKACKINO AR PUTUKRĒJUMU Sastāvs: piens, espresso kafija, šokolādes sīrups, putukrējums, šokolādes skaidiņas Pagatavošana: Tāpat kā Mocaccino, pagatavojiet tikai nepilnīgu krūzi un piepildiet ar putukrējumu. Dekorē ar šokolādes skaidiņām vai drupām.

MOCACCINO AR KRĒMU UN PIPARMĒTRURU Sastāvs: piens, espresso kafija, piparmētru sīrups, putukrējums, svaiga piparmētra Pagatavošana: Tāpat kā Mocaccino ar putukrējumu, aizstājot šokolādi ar piparmētru. Rotā ar piparmētru lapām.

MOCACCINO AR KRĒMU UN AUGĻIEM Sastāvs: piens, espresso kafija, piparmētru sīrups, putukrējums, svaigi augļi Pagatavošana: Tāpat kā Mocaccino ar putukrējumu, aizstājot šokolādi ar augļiem. Rotā ar augļiem.