Informācija
Preču katalogs

Lord Cepeškrāsnis

Bigbox.lv interneta veikalā Cepeškrāsnis tiek pārdoti vieni no populārākajiem ražotājiem - Lord. Lord Cepeškrāsnis Cenas sākas no 371,25 €. Bigbox.lv veikalā jūs atradīsiet vairāk nekā 4 dažādus modeļus. Izmantojot kreisajā pusē esošos filtrus, jūs varat viegli mainīt vēlamos preču parametrus, lai pēc iespējas vieglāk atrastu sev piemērotāko produktu. Mēs piegādāsim attiecīgu šīs kategorijas preci termiņā, kas norādīts blakus precei.

BUJ

Šajā kategorijā mums ir vairāk nekā 4 preču, un to cenas sākas no 371.25 Eur
Preču piegāde parasti notiek 1-3 darba dienu laikā. Konkrētāku termiņu atradīsiet blakus konkrētajam produktam.

Kā izvēlēties cepeškrāsni?

Cepeškrāsns ir viena no svarīgākajām virtuves sastāvdaļām. Šajā apskatā izskatīsim dažādus cepeškrāšņu tipus un palīdzēsim izvēlēties vispiemērotāko modeli.

Izmērs un ietilpība

Iebūvējamās cepeškrāsnis ir paredzētas standarta 60 cm platiem virtuves skapjiem, taču tās atšķiras augstumā. Pieejami modeļi, kuru augstums ir no 45 līdz 90 cm.

  • Kompaktās cepeškrāsnis. Kompaktās cepeškrāsnis ir lieliski piemērotas mazai virtuvei, kur katrs telpas centimetrs ir vērtīgs. Šāda veida ierīcēm ir zems augstums (45 cm) un ietilpība (35-50 l), un tās pilnībā apmierina 1-2 cilvēku ģimenes vajadzības.

  • Nestandarta izmēra cepeškrāsnis. 45-50 cm platie modeļi ļauj elastīgi izmantot nelielas virtuves potenciālu, jo blakus šādai ierīcei skapja nišā var uzstādīt papildu skapi vai atvilktnes.

  • Standarta izmēra cepeškrāsnis. 60 cm augstas cepeškrāsnis ir visuniversālākās. Šāda izmēra cepeškrāsnīm ir 60-80 l ietilpība. Tās ļauj pagatavot maltīti 3-4 cilvēku ģimenei. Pateicoties salīdzinoši nelieliem izmēriem, standarta cepeškrāsns viegli ietilpst vidēja izmēra virtuvē.

  • Dubultās cepeškrāsnis. Lieliska izvēle lielai ģimenei un cilvēkiem, kuriem patīk gatavot. 90 cm augsta ierīce ļauj gatavot lielus ēdiena daudzumus vai vairākus ēdienus vienlaikus. Ja vēlaties dubulto cepeškrāsni uzstādīt zem darba virsmas, izvēlieties modeli, kura augstums ir līdz 72 cm.

Elektriskā vai gāzes cepeškrāsns – kuru izvēlēties?

Ražotāji piedāvā elektriskos, gāzes un kombinētos modeļus. Kādi ir to plusi un mīnusi?

  • Elektriskās cepeškrāsnis. Agrāk elektriskās cepeškrāsnis uzsila lēnāk nekā gāzes cepeškrāsnis. Tomēr jaunie modeļi ir aprīkoti ar ātras uzsildīšanas funkciju, kas šo trūkumu novērš. Elektriskajām ierīcēm ir plašas vadības un gatavošanas režīmu kontroles iespējas. Labākajiem modeļiem ir apkures elementi gan augšpusē, gan apakšā, grila funkcija un ventilācijas sistēma. Dažos modeļos ir arī konvekcijas elements, kas labāk izplata karsto gaisu cepeškrāsnī. Tas ir īpaši svarīgi, gatavojot konditorejas izstrādājumus un gaļas ēdienus.

  • Gāzes cepeškrāsnis un plītis. Tām nav tik precīzu temperatūras regulēšanas iespēju, tādēļ gatavošanas laikā ēdienu ir rūpīgāk jāuzmana un jāapgriež. Taču tās mazāk izžāvē ēdienu, un tās ir labi piemērotas sautējumiem un citiem ēdieniem, kam nepieciešams mitrums. Modeļos, kuriem nav grila funkcijas, ēdiena augšējā daļa neapbrūnē tik labi kā elektriskajās cepeškrāsnīs. Viena no galvenajām gāzes cepeškrāšņu priekšrocībām – to ekspluatācijas izmaksas ir zemākas nekā elektriskajām ierīcēm.

Elektrisko cepeškrāšņu veidi

Cepeškrāsnis būtiski atšķiras pēc savām iespējām. Tādēļ pirms izvēles ir vērts apsvērt savas vajadzības: dažiem lietotājiem pietiks ar tradicionālo modeli, bet citiem būs nepieciešams visu funkciju klāsts.

  • Tradicionālās cepeškrāsnis. Šīm ierīcēm ir augšējais un apakšējais sildīšanas elements. Darbības laikā karstais gaiss paceļas uz augšu, veidojot dažādas karstuma zonas, kas ir piemērotas tradicionālo konditorejas izstrādājumu un ēdienu gatavošanai.

  • Cepeškrāsnis ar ventilatoriem. Šīm ierīcēm ir gaisa cirkulācijas sistēma, kas nodrošina vienmērīgu temperatūru visā cepeškrāsnī. Tas ļauj par trešdaļu samazināt cepeškrāsns uzsildīšanas un cepšanas laiku. Ventilators ir noderīgs, gatavojot ēdienus, kuru pagatavošanai nepieciešama vienāda temperatūra.

  • Daudzfunkcionālās cepeškrāsnis. Tās ir cepeškrāsnis ar ventilatoriem, kurām ir arī papildu funkcijas, piemēram, grilēšana, atkausēšana un termiskā cepšana. Daudzfunkcionālās cepeškrāsnis nodrošina efektīvāku karstā gaisa cirkulāciju, tādēļ ēdiens vienmērīgi izcepas un apbrūnē.

  • Kombinētās tvaika cepeškrāsnis. Šai kategorijai pieder daudzfunkcionālās cepeškrāsnis, kas aprīkotas ar gatavošanas programmām, kurās tiek izmantota tvaika vai tvaika un karstuma kombinācija. Tvaika cepeškrāsnis novērš elektriskajiem modeļiem raksturīgo trūkumu – tās uztur nepieciešamo mitruma līmeni un palīdz saglabāt ēdiena sulīgumu. Izmantojot tvaika programmas, varēsiet izcept maizi ar garoziņu vai pagatavot sulīgu vistu ar kraukšķīgu ādiņu.

Cepeškrāsns kopšana

Uzturēt cepeškrāsni tīru ir nepieciešams, taču tas var prasīt daudz laika un pūļu. Par laimi, ražotāji ir izstrādājuši vairākas metodes, kas ievērojami atvieglo cepeškrāsns kopšanu:

  • Tvaika tīrīšana. Šī metode izmanto samērā zemu temperatūru. Pirms tvaika tīrīšanas programmas izvēles speciālā traukā cepeškrāsnī ielejiet glāzi ūdens. Procedūras laikā tvaiks atbrīvo piedegušās ēdiena atliekas, kuras viegli noslaucīt ar lupatiņu.

  • Keramikas pārklājums. Cepeškrāsns sienas ir pārklātas ar gludu emaljas slāni, kas neļauj uzkrāties netīrumiem. Taukus un piedegumus var viegli noslaucīt ar lupatiņu un nelielu daudzumu tīrīšanas līdzekļa.

  • Pirolītiskā tīrīšana. Izmantojot šo tīrīšanas metodi, cepeškrāsns uzkarst līdz 500 °C – visi atlikumi un tauki pārvēršas pelnos, kurus var vienkārši noslaucīt ar lupatiņu.

Viena cepeškrāsns divu vietā

Ko darīt, ja jums patīk gatavot, bet jūsu vēlmes ierobežo mazā virtuves platība? Šādos gadījumos palīdz jaunākie ražotāju risinājumi, kas ļauj vienā cepeškrāsnī gatavot vairākus dažādus ēdienus.

Cepeškrāsnis ar zonējuma funkciju (ražotāji tās dēvē par dažādiem nosaukumiem – „Dual Cool“, „Split & Cook“ u.c.) ļauj sadalīt ierīces tilpumu divās izolētās daļās, kas darbojas neatkarīgi viena no otras.

Lietotājs var gatavot ēdienus, izmantojot dažādus temperatūras režīmus, turklāt zonējuma funkcija rūpējas, lai dažādu produktu smaržas nesajauktos.

Gatavojot lielu daudzumu ēdiena, horizontālo starpsienu, kas atdala cepeškrāsns zonas, var izņemt.

Iebūvēta mikroviļņu krāsns

Cepeškrāsns ar mikroviļņu funkciju ir lieliska izvēle mazai vai vidēja izmēra virtuvei, jo divas funkcijas vienā ierīcē ietaupa daudz vietas.

Cepeškrāsns ar iebūvētu mikroviļņu krāsni ir īpaši piemērota tiem, kas šīs ierīces lieto salīdzinoši reti vai kam patīk eksperimentēt virtuvē.

Šāda veida ierīces ļauj elastīgi apvienot divas gatavošanas metodes, izmantot dažādus cepšanas režīmus un ir aprīkotas ar kopīgu vadības paneli.

Ražotāji piedāvā dažāda izmēra cepeškrāsnis ar mikroviļņu funkciju, taču jāņem vērā, ka modeļi ar šo funkciju ir dārgāki nekā parastie.

Recepšu grāmatas un automātiskā cepšana

Vismodernākās cepeškrāsnis ir aprīkotas ar viedajām recepšu grāmatām, kas palīdz izvēlēties optimālo temperatūru un gatavošanas laiku.

Nepieciešams tikai izvēlēties vēlamo ēdienu vadības panelī, un cepeškrāsns automātiski iestatīs nepieciešamos gatavošanas parametrus un programmas.

Izmantojot cepšanas zondi, viedā cepeškrāsns var kontrolēt visu ēdiena gatavošanas procesu, uzraudzot temperatūru, karstuma sadali, papildu funkciju darbību un laiku.

Noderīgas cepeškrāsns funkcijas

Pirms izvēlaties konkrētu modeli, noskaidrosim, kāda izmēra ierīci varat ievietot savā virtuvē:

  • Ventilators – nodrošina vienmērīgu temperatūru cepeškrāsns iekšpusē un par trešdaļu saīsina ēdiena gatavošanas laiku.

  • Ātras uzkarsēšanas funkcija – saīsina elektriskās cepeškrāsns uzkarsēšanas laiku: līdz 200 ºC tā uzkarst 5-6 minūtēs.

  • Konvekcijas (gaisa) sildīšanas elements ļauj ātri atkausēt saldētus produktus un sildīt jau pagatavotus ēdienus. Šī funkcija ir īpaši noderīga konditorejas izstrādājumu cepšanai, jo mīkla vairāk paceļas. Var gatavot vairākus dažādus ēdienus vienlaikus.

  • Grila funkcija – ļauj baudīt kraukšķīgu ēdienu.

  • Tvaika cepšana – ideāls veids, kā gatavot veselīgu ēdienu, samazinot ēdiena gatavošanai nepieciešamo tauku daudzumu. Gatavošanas laikā ēdiena smaržas nesajaucas, ēdiens nepiedeg, iekšpuse paliek sulīga, bet virsma kraukšķīga.

  • Termometrs-zonde – ļauj pastāvīgi uzraudzīt ēdiena temperatūru, neatverot cepeškrāsns durvis. Īpaši noderīga steiku gatavošanai.

  • Taimeris – noteiktā laika beigās cepeškrāsns ar skaņas signālu paziņo par darba pabeigšanu un izslēdzas.

  • Teleskopiskās sliedes – ļauj bez grūtībām izvilkt smagus ēdienus no uzkarsētas cepeškrāsns.

  • Iekšējais apgaismojums – ļauj ērti uzraudzīt ēdiena gatavošanas procesu.

  • Trīskāršs durvju stikls – nodrošina, ka cepeškrāsns virsma vienmēr paliek vēsa. Tas ir īpaši svarīgi, ja mājās ir mazi bērni un mājdzīvnieki.

Bērnu slēdzene – bloķē nejaušu cepeškrāsns durvju atvēršanu ēdiena gatavošanas laikā.