Preces informācija
Īpašības | |
Ražotājs | Liebherr |
Ekrāns + | TFT ekrāns |
Skaļuma līmenis | 33 dB |
Saldētavas ietilpība | 66 |
Montāžas tips | Iebūvējams |
Platuma intervāls, cm | 55 - 60 cm |
Enerģijas klase | B |
Saldēšanas sistēma | NO FROST (bez saldēšanas) |
Saldētavas atkausēšana | Automātiska |
Augstuma diapazons | 50 - 79 cm |
Elektroenerģijas patēriņš gadā, kWh + | 94 |
Saldēšanas jauda, kg/24 h+ | 8 |
Saldētavas tips | Vertikāla |
Invertora kompresors + | Jā |
Komplektēšanas valsts | Vācija |
Produkta kategorija | Saldētavas |
Krāsa | Balts |
Dziļums | 55 cm |
Platums | 56 cm |
Svars, Kg | 33.5 |
Augstums | 71,4 cm |
Spriegums + | 220-240 V |
Garantijas laiks | 24 mēn. |
Svars ar iepakojumu, Kg | 36.2 |
Kā izvēlēties saldētavu
Lai sagatavotu produktu (gaļas, zivju, pusfabrikātu) krājumus, kā arī dārzeņu, ogu un sēņu sagatavošanai ziemai, jums ir nepieciešams ne tikai pietiekami daudz vietas, bet arī piemēroti saldēšanas apstākļi. Tāpēc mājsaimnieces zina, ka virtuvē ir svarīgs ne tikai ledusskapis, bet arī pietiekami liela saldētava. Kā izvēlēties vispiemērotāko saldētavu no plašā klāsta? Mēs jums ieteiksim, kas jāņem vērā, pērkot to.
Vispirms jāizlemj, kāda veida saldētavu mēs vēlamies.
Ir divu veidu saldētavas:
Saldēšanas kaste Ja jums ir plašs dzīvoklis vai sava māja un plānojat iesaldēt daudz produktu, jums vajadzētu izvēlēties horizontālu saldētavu.
Priekšrocības | Trūkumi. |
Daudz vietas produktiem. | Aizņem daudz vietas |
Izmanto mazāk elektroenerģijas. | nodalījumu trūkums apgrūtina pārtikas organizēšanu |
Glabā saldētu pārtiku ilgāk. | |
Lētāk nekā saldētavas ar kamerām. | . |
Der nestandarta izmēra pārtikas iepakojumiem |
Horizontālā saldētava ir vislabāk piemērota cilvēkiem, kuri vēlas iesaldēt daudz produktu, un vēl labāk - viena veida.
Saldētava ar atvilktnēm. Saldētavas tips, kas lieliski der virtuves interjerā.
Priekšrocības | Trūkumi. |
Ērta pārtikas organizēšana | Parasti dārgāks nekā kastes tips. |
Viegli kopjama un tīrāma | Izmanto vairāk elektroenerģijas. |
Aizņem mazāk vietas nekā kastes tips. | Var būt skaļāks. |
Jūs varat izvēlēties patstāvīgu vai integrētu saldētavu ar atvilktnēm. Integrētās saldētavas ir pilnīgi neredzamas, samazina virtuves zonas slodzi un darbojas klusāk.
Tilpums
Jāatzīmē, ka piepildīta saldētava patērē mazāk elektroenerģijas nekā pustukša, tāpēc jums nevajadzētu izvēlēties pārāk lielu saldētavu, ja neplānojat to uzpildīt. Saldētavu tilpums var būt no 80 līdz 410 litriem. Mājām parasti tiek izvēlēti 80–260 litru saldētavas. Kā izvēlēties pareizo? Tas ir atkarīgs no ģimenes ēšanas ieradumiem. Ja jums patīk iesaldēt ogas, sēnes, zivis - ieteicama lielāka saldētavas ietilpība. Ja dodat priekšroku svaigam ēdienam - vietas vajadzēs mazāk. Jānovērtē, ka saldētavas ar atvilktnēm faktiskā ietilpība būs par aptuveni 15% mazāka, jo daļu vietas aizņems atvilktnes.
Enerģijas patēriņš un saldēšanas jauda
Saldētavas tiek sadalītas klasēs pēc to enerģijas patēriņa, kuras ir apzīmētas ar burtiem no A līdz G. Mūsdienās jūs, iespējams, neatradīsit klases, kas ir zemākas par C. Tieši pretēji, modeļi pastāvīgi attīstās, un ražotāji arvien vairāk piedāvā vēl ekonomiskākas iespējas. Saldētavas ar A +++ klasi patērē vismazāk elektrības. Šīs klases ierīces - pat 60 procenti. ekonomiskāki nekā A enerģijas klases saldētavas. Protams, šādas saldētavas maksā nedaudz vairāk. Un saskaņā ar pētījumiem ledusskapis patērē mazāk elektrības nekā saldētava ar atvilktnēm.
Ne mazāk svarīga ir saldēšanas jaudas klase, kas apzīmēta ar zvaigznīti (*):
* saldēts līdz -6 ° C (produktus var uzglabāt līdz 7 dienām);
** saldēts līdz -12 ° C (produktus var uzglabāt līdz 30 dienām);
*** saldēts līdz -18 ° C (produktus var uzglabāt līdz 90 dienām);
**** saldēts no -18 ° C (produktus var uzglabāt 6–12 mēnešus).
Izvēloties saldēšanas jaudu, jums jāapsver: vai plānojat atdzesēt daudzus produktus, kādu ledusskapja tilpumu vēlaties un vai produktus vēlaties uzglabāt ilgāku laika periodu. Jo vairāk zvaigžņu saldētavas klasē, jo ilgāk produktus var uzglabāt saldētavā. Arī augstāka saldēšanas temperatūra ļauj pārtikas produktus sasaldēt efektīvāk.
Manuāla vai automātiska atkausēšana?
Izvēloties saldētavu, saldētavu vai vertikālo saldētavu, pievērsiet uzmanību atkausēšanas metodei.
Saldētavas ar manuālu atkausēšanas sistēmu uzturēšana prasa diezgan daudz rūpes un prasa ilgāku laiku. Vismaz reizi gadā jums vajadzēs atvienot saldētavu, pilnībā iztukšot kameru un gaidīt, kamēr viss ledus izkusīs. Pēc tam jums būs jāatbrīvojas no atkausēta ūdens, pirms tā lietošanas noskalojiet un nosusiniet saldētavas nodalījuma iekšpusi.
Daudz ērtāk ir izvēlēties saldētavu ar sistēmu No Frost, kas automātiski atkausēs. Šīs saldēšanas sistēmas galvenā priekšrocība ir tā, ka uz saldētavas sienām neuzkrājas ūdens, neveidojas sals vai ledus, tāpēc tās nekad nebūs jāatkausē. Tomēr šādi saldētavas dehidrē pārtiku un patērē vairāk elektrības.
Svarīgas funkcijas
Aukstuma saglabāšana. Ja jūsu mājās bieži notiek strāvas padeves pārtraukums, jūs noteikti ņemsit vērā aukstuma saglabāšanas funkciju. Pateicoties tam, saldētava vairākas dienas var uzturēt iestatīto temperatūru (parasti -9 grādus).
Ātra iesaldēšana. Šī funkcija ir ļoti svarīga, ja jums rūp visu labvēlīgo vielu un vitamīnu komplekta saglabāšana ogās, augļos un dārzeņos. Lēna sasalšanas procesa laikā pārtikā veidojas ledus kristāli, kas pasliktina ēdiena kvalitāti, un šī funkcija to novērš.
Atvaļinājuma režīms. Ja bieži ceļojat, šis režīms būs neaizvietojams. Tas ļauj ilgstoši novērst pelējuma un nepatīkamu smaku veidošanos tukšā kamerā, kā arī uzglabāt produktus saldētavā ar minimālu elektroenerģijas patēriņu.
Informācija par temperatūras izmaiņām. Saldētava ar dzirdamu vai vizuālu informāciju par temperatūras izmaiņām vai atvērtām durvīm, kā arī vadības paneļa bloķēšanas funkcijas klātbūtne - labākā izvēle jums, ja jums ir mazi bērni.