Informācija
Preču katalogs

Naži un asinātāji 

Tagad jau mūsdienās ir dažādu veidu naži un katram ir grūti saprast to, kādu tad beigās izvēlēties sev. Nav jau teikts, ka vajag vienu nazi tikai izvēlēties, ir pieejami daudzu nažu komplekti. Katram nazim ir savs nosaukums un tas norāda uz to, kam tas ir paredzēts. Tas dod katram cilvēkam, kas nepārzina nažus, izvēlēties sev nepieciešamāko.

Ir jāmēģina saprast kāda naža veidu katrs cilvēks vēlas iegādāties. Kaltu nazi vai parasto nazi. Kalts nazis ir jebkura naža veids, kas ir kalts no viena metāla- asmens un rokturis- tā ir viena daļa. Tie ir izturīgi un labi līdzsvaroti, tāpēc tādiem lielu priekšroku dod šefpavāri un pavāri. Cilvēki domā, ka to cena ir pārāk liela, bet tas ir tikai tāpēc ka tie ir ražoti no izturīgiem metāliem un kalpo ilgāk nekā parastie naži, kas ir izgatavoti no plānāka metāla. Pēc tam tiek izgatavots atsevišķi rokturis, ko piestiprina pie naža asmeņa. Šiem nažiem būs vajadzīga biežāka asināšana nekā kaltiem nažiem. Parastie naži arī ir populāri šefpavāru un pavāru vidū, jo tas ir vieglāks par kaltu nazi un tik pat parocīgs. 

Šefpavāra nazis ir viens no populārākajiem nažiem tirgū. Šefpavāra nazis ir universāls, jo to var izmantot cietiem dārzeņiem, mīkstiem dārzeņiem, gaļai, zivīm u.c. Šis nazis ir lieliski piemērots ikdienas lietošanai. Bet ne tikai šis nazis ir labs, katrai gaļai ir sava veida piemērots nazis. Var iegādāties arī nazi, kurš ir vajadzīgs tika, lai sagrieztu maizi. Piemēram, ir miesnieka nazis, kas ir paredzēts, lai sadalītu neapstrādātu gaļu vai to sagrieztu, lai pagatavotu. Jebkurā gadījumā, šis miesnieka nazis ir lieliski piemērots, lai grieztu gaļu. Lai kādu nazi vai nažu komplektu meklētu, ir vajadzīgs labs nažu asināmais, jo ar laiku naži paliek trulāki un tos ir grūtāk izmantot. Jāiegaumē tas, ka ir arī naži, kurus nevajag asināt, piemēram, robainos virtuves nažus. Dažreiz tas tiek saukts arī par tomātu nazi, ar to var sagriezt cietākus produktus, kam ir mīkstums vidū. 

Noder arī zināt, no kāda materiāla vēlas iegādāties nažus. Nerūsējoša tērauda naži ir vienkārši un lēti, tikai prasa regulāru asināšanu. Ogļekļa tērauda naži ir cietāki un izturīgāki. Mīnuss ir tas, ka to sastāvā nav hroma, tātad tie nav pasargāti no rūsas. Keramikas naži ir vienīgie, kuri ir ļoti asi un tie nav jāasina, bet tie viegli iegūst robus, ja griež cietus produktus. 

Iegādajoties nažu komplektu, tad arī derētu papildus iegādāties statīvu vai turetāju. Jebkurā gadījumā, nevar pieļaut to, ka jaunie iegādātie naži kaut kur tiek ielikti un var gadīties, ka kāds sagriežas. Drošībai vienmēr jābūt pirmajā vietā. Nažus, nažu komplektus, nažu asināmos, nažu turētājus un statīvus- to visu var iegādāties vienā vietā- interneta mājaslapā bigbox.lv. Šajā mājaslapā var atrast visus nepieciešamos nažus un to piederumus. Apmeklējot bigbox.lv, jebkurš cilvēks var tikt pie lieliskām akcijām, kas palīdzēs iegādāties preces lētāk un izdevīgāk.