Informācija
Preču katalogs

Kafija

Citas kategorijas: Kafijas kapsulasKafijas pupiņasMalta kafija

Produktu filtrs

Cena
Ražotāji
vairāk mazāk
Produkta kategorija
Filtrs

Preču filtrs Izdzēst filtrus

Kādu kafiju izvēlēties?

 

Kafijai ir liela variācija, tādēļ, lai palīdzētu jums izdarīt tādu izvēli, lai kafija jums būtu pats labākais dzēriens, ir vērts apskatīties dažādus tās aspektus. Jums nav jāvadās tikai pēc iespējas lētāk iegādāties to, kas ir pieejams veikalā.

Kafijas pupiņām jābūt pietiekami grauzdētām un nesadedzinātām, un brūvējumam jābūt vismaz mērenam aromātam ar smalkām augšējām notīm. Pati svarīgākā sastāvdaļa ir kafijas pupinas. Ja jūs paši tās samalsiet, jūs noteikti iegūsiet daudz spēcīgāku kafiju nekā, piemēram, pagatavojot liepājas šķīstošo kafiju, ar kardamonu vai tādu, kurā ir cigoriņi. Pat pilsētas latte cienītāji var atklāt ko jaunu.

Sīkāk par kafijas pupiņām

Visas kafijas sastāv no Arabikas vai Robusta pupiņām vai to kombinācijas. Arabikas pupiņas ir dārgākas un no tām mēdz pagatavot labāku kafiju. Brazīlija ir galvenā kafijas ražotāja, kurai seko Vjetnama, Indonēzija un Kolumbija. Andrito kafija ir viens piemērs. Vai var teikt, ka tā ir labākā kafija? Lielai daļai cilvēku – jā, bet varbūt tā nav piemērota jums. Vieni var ļauties kafijai turku gaumē, bet citi vēlas iegūt tikai labākās kafijas pupiņas.

 

  •        Apsveriet, kā jūs to lietojat

Izcilas un ļoti labas kafijas garša ir melnā. Piens un cukurs var uzlabot viduvēju kafiju, bet pat krēms, visticamāk, nepalīdzēs ja jums nepatīk americano kafijas.

  •        Izvēlieties labu kafijas automātu

Labākie kafijas automāti kafijas gatavošanas laikā sasniedz līdz 96 grādiem, lai iegūtu vislabāko no pupiņām. Neaizmirstiet arī to, ka jums ik pa laikam ir nepieciešamas jaunas kapsulas. Tādā veidā jūs iegūstiet iedvesmo tā, ko sniedz labi pagatavota aromātiskā kafija no kafijas automāta.

  •        Apsveriet iespēju sasmalcināt

Jums arī varētu patikt svaigi malta kafija kaut vai tikai tās valdzinošās garšas dēļ, piemēram, no rīta piemostoties. Tā var arī būt bezkofeīna. Līdzīga var būt arī bio kafija, ko ir viegli pagatavot. Šādas bioloģiskā veida kafijas paliek aizvien populārākas. Savukārt grauzdēšana ir tas, kas garantē to, ka katra zaļā pupiņa pārvēršas kafijā.

 

  •        Viegli grauzdēta

Viegli grauzdējot, iegūst pupiņas, kas ir gaiši brūnas un ar skābenāku garšu.

  •        Vidēji grauzdēta

Vidēji grauzdētām kafijām ir vidēji brūnas pupiņas. Pupiņu virsma nav eļļaina. Kafijas pupiņām var būt izteikts skābums, taču ir specifiski kafijas šķirnes aromāti (piemēram, miežu, ziedu, augļu, dārzeņu, ozolzīļu, ogu utt.). Ja jums tomēr gribas kaut ko rūgtāku, pamēģiniet kafiju ar kanēli.

  •        Tumši grauzdēta

Šajā brūvējumā esošo pupiņu krāsa ir bagātīga un tumšāka. Kafijas īpašības papildina karameļu notis, piemēram, rieksti, maize un maizes izstrādājumi, vai šokolāde, un skābums ir nedaudz izbalējis, izdalot nedaudz rūgti saldu pēcgaršu. Franču brūvējums ir labs piemērs.

  •        Tumšāki grauzdēta

Tumšākajiem brūvējumiem ir spīdīgas melnas pupiņas ar taukainu virsmu. Tās joprojām sniedz labu skābumu. Ja jums tumšais aromāts lieks pārāk rūgts, varat pamēģināt to ar medu vai ar ingveru.

Papildus nedrīkst aizmirst, ka varat sākt arī ar to, ko piedāvā šķīstošā kafija un pēc tam to salīdzināt ar daudz sarežģītāku brūvējumu. Iespējams, ka arī dabīgā kafija būs jūsu nākamais draugs, galvenais, ir nebaidīties ļauties dažādībai. Un ja ir akcija, tad ir vērts paņemt vairāk. Ja jūs neesat pamēģinājis īstu īru kafiju, tad kāpēc nesākt ar to? Ja cena un aprakts apmierina, tad tas ir labs sākums. Neaizmirstiet ka varat iegādāties arī  internetā.