Informācija
Preču katalogs

Siltumnīcas

Produktu filtrs

Cena
Ražotāji
vairāk mazāk
Pārklājums
Apgabals
vairāk mazāk
Garums
vairāk mazāk
Platums
vairāk mazāk
Dziļums
Augstums
Produkta kategorija
Filtrs

Preču filtrs Izdzēst filtrus

Ko ir vērts zināt, pirms siltumnīcas iegādes

Lielākajai daļai dārznieku patīk siltumnīca. Tagad ir pieejamas daudzas labi uzbūvētas siltumnīcas dažādās cenās, kā arī daudzi aksesuāri, kas siltumnīcu dārzkopību padara vieglāku nekā jebkad agrāk.

Vēsturiski svaigi novāktu siltumnīcas tomātu baudīšana un eksotisku tropisko augu audzēšana bija turīgo lieta, kuri varēja atļauties greznas, brīvi stāvošas siltumnīcas, grūti atrodamu augu sēklas, dārgu klimata kontroles aprīkojumu un viņiem bija darbinieki, kas to darīja. Lai piešķirtu vēl lielāku izsmalcinātības auru, krāšņās Viktorijas laikmeta siltumnīcas bieži sauca par ziemas dārziem vai oranžērijām.

Ko jūs vēlaties audzēt?

Ja jūs meklējat siltumnīcu, pirmais solis ir vienkāršs. Jums ir jāizdomā, ko jūs vēlaties audzēt. Tie var būt visa gada, vēsās sezonas pārtika, piemēram, salāti, siltās sezonas kultūra, piemēram, tomāti. Vai varbūt jūs vēlaties iegūt svaigus ziedus visu gadu.

Mūsdienās ir daudz siltumnīcu iespēju, sākot no plēves līdz pastāvīgām instalācijām. Tā var tikt arī izmantota, kā vieta podos stādītiem augiem. No otras puses, vai varat iedomāties, ka kopjat plašu orhideju kolekciju, pavairojat begonijas? Ja tā, jūs vēlaties labi izolētu, profesionālas kvalitātes siltumnīcu, kuru visu gadu var kontrolēt temperatūru.

Gaisma un temperatūra

Augiem ļoti atšķiras vēlamā audzēšanas vidē. Dažiem augiem ir vajadzīgas siltas dienas un vēsas naktis. Dažiem patīk daudz spilgtas gaismas, lai attīstītos un ražotu augļus, dažiem ir nepieciešama filtrēta nokrāsa, pretējā gadījumā lapas apdegs. Dažiem jābūt pakļautiem noteiktam gaismas un tumsas daudzumam, lai iegūtu ziedus un augļus. Kāda varētu būt tiem piemērota dārza siltumnīca? Lielākā daļa siltumnīcu ar plāniem vai caurspīdīgiem pārklājumiem pusdienas saulē viegli pārkarst un pēc saulrieta strauji atdziest, pazeminoties temperatūrai. Tikai daži augi plaukst šajās tuksnesim līdzīgās karstuma/saules un aukstuma galējībās. Lielākajā daļā klimatu, lai izmantotu siltumnīcu visu gadu, ir nepieciešama īpaša dzesēšanas un/vai apkures iekārta.

Siltumnīca pavasarim un rudenim

Vienkāršākā iespēja ir izmantot siltumnīcu noteiktos gada laikos, kad laika apstākļi ir labvēlīgi, piemēram, pavasarī un rudenī. Neatkarīgi no tā, vai tā ir vienkārša stikla siltumnīca vai sarežģītāka siltumnīca ar ventilācijas atverēm un ventilatoriem, tā pavasarī pasargās augus no vēsas temperatūras un vēja. Ja siltumnīca ir tikai diviem mēnešiem, jūs varat izvēlēties starp mini 3x6m, 3x4m, 2x3 izmēriem. Šāda veida siltumnīca parasti ir izliekta arkveida polikarbonāta, bet varat atrast arī metāla modeļus. Galvenais, lai karkass iztur vēju.

Trīs sezonu siltumnīca

Pievienojot ventilatorus un automātisku ventilācijas sistēmu, siltumnīcas iekšienē tiek uzturēta pazemināta temperatūra. Jūs varat arī atrast modeļus, kuri ir ar automātisko laistīšanas sistēmu, lai jums nebūtu jāuztraucas par to, vai jūsu augi saņem pietiekami daudz ūdens. Šādas siltumnīcas ir labākās profesionālās tiem, kuri vēlas saņemt ražu un apkopt augus visu gadu, neskatoties ne uz kādiem laikapstākļiem.

Siltumnīca visu gadu

Ja plānojat savu siltumnīcu izmantot visu gadu, jums būs nepieciešams plāns, kā vasarā saglabāt to vēsu un ziemā siltu. Ja dzīvojat vietā, kur ir ārkārtīgi liels karstums un aukstums, jums būs nepieciešams uzticams dzesēšanas un sildīšanas aparāts. Kvalitatīvas apsildāmās siltumnīcas ļaus jums iegūt ražu gluži kā vasarā.

Lai arī kādu siltumnīcu jūs izvēlētos, interneta mājaslapās ir iespējams atrast atsauksmes un arī piedāvājumus, lai iegādātos konkrētu modeli lētāk. Tāpēc neļaujiet, ka sākotnējā cena jūs biedē. Siltumnīcu akcijas ļauj iegādāties vēlamo.