Informācija
Preču katalogs

Piekarināms apgaismojums

Produktu filtrs

Cena
Augstums, cm -
Platums, cm -
Dziļums, cm -
Garums, cm -
Materiāls -
Krāsa -
Ražotāji
vairāk mazāk
Mājas telpa
Veids -
Filtrs

Preču filtrs Izdzēst filtrus

Kā izvēlēties piekarināmo apgaismojumu?

Piekarināms apgaismojums var būt spēcīgs instruments jūsu mājas dekoru arsenālā, ja zināt, kā izvēlēties pareizo. Tas, kas der jūsu viesistabai, var nederēt jūsu guļamistabā un otrādi, taču pareizā piekaramā apgaismojuma izvēle ir balstīta ne tikai uz to. Izvēloties pareizo abažūru, būs jādomā par izmaksām, stilu, griestu augstumu un daudz ko citu. Kad redzat šo ideālo piekarināmo apgaismojumu, varat pieņemt galīgo lēmumu ar pārliecību, zinot, ka esat apsvēris visas praktiskās lietas.

  1. Sāciet, nosakot piekaramās gaismas mērķi.

Vispirms pajautājiet sev, kāds ir šīs gaismas mērķis? Vai tas ir moderns gaismeklis, kas jūsu vestibilam piešķirs nelielu papildu apgaismojumu, vai arī jums ir nepieciešams tiešs apgaismojums virs virtuves, gatavojot ēdienu? Kad esat izlēmis, vai šis piekarināmais apgaismojums darbojas kādam konkrētam uzdevumam vai kā apkārtējā gaisma, varat ievērojami sašaurināt meklēšanu.

  1. Novērtējiet, kurš kupolu veids vislabāk atbilstu jūsu vajadzībām.

Tagad, kad zināt sava gaismas ķermeņa mērķi, varat noteikt, kāda veida piekarināmais apgaismojums ir piemērots šim uzdevumam. Populāri kupolu apgaismojuma veidi ir globusi, laternas un zvana formas. Zvana formas ķermeņi parasti ir lieliska izvēle darba apgaismojumam.

  1. Nosakiet nepieciešamo kupolu izmēru un skaitu.

Jūsu kupolu gaismas daudzums un mērogs ir pilnībā atkarīgs no to funkcijas un vietas, kur plānojat tos uzstādīt. Ja domājat par vairāku nolaižamo kupolu piekarināšanu, atcerieties, ka jūsu dizaina mērķis ir panākt līdzsvaru. Jūs vēlaties panākt vizuālu līdzsvaru starp kupoliem, kā arī starp gaismas ķermeņu izkārtojumu un pašu telpu. Telpas izmēru var vizuāli palielināt, ja pakarat tikai vienu kupolu.  Laba ideja būtu izmērīt telpu, lai nodrošinātu, ka jums ir pietiekami daudz vietas paredzētajam izvietojumam.

  1. Neaizmirstiet izmērīt griestu augstumu.

Pat ja jūs pats neplānojat uzstādīt apgaismojumu, ir noderīgi zināt griestu augstumu, izvēloties piekaramo gaismu. Iegādājoties savu spožo dekoru, šis mērījums noderēs, jo jūs zināsiet, vai varat meklēt kupolus ar īsu garumu, vai arī tie var būt nedaudz garāki. Varat arī padomāt par to, vai armatūra tiks piekārta virs citas virsmas, piemēram, galda virsmas vai rakstāmgalda, kā arī par to, vai tuvumā nav durvis. Nav nekas sliktāks kā uzstādīt skaistu piekaramo gaismu, lai saprastu, ka tagad nevar aizvērt vannas istabas durvis.

  1. Pārdomājiet, kā kupolu stils saskanēs ar pārējo telpas dekoru.

Protams, jūsu piekarināmajai gaismai ir jābūt funkcionālai, taču tas nenozīmē, ka, veicot savu darbu, tas nevar izskatīties labi. Tam ir jāuzsver un jāpapildina pārējais jūsu labi pārdomātais dekors. Meklējiet dažādus piekarināmos variantus, kas iederas jūsu dizainā un izgaismo jūsu tik eleganto telpu pareizi. Tāpat ir vērts padomāt par to, kāds ir materiāls, piemēram, iekarināmā lampa RABALUX Doroteja ir no stikla un metāla, kas piešķir vienlaikus modernu un nedaudz senlaicīgu izskatu. Savukārt iekarināmā lampa RABALUX Alessandra ir balta un izgatavota no metāla, lieliski iederoties minimālisma stila virtuvē.

Piekarināmais apgaismojums lieliski iederēsies dažādās telpās, ja jūs izvēlēsieties tām atbilstošo, kā arī kalpos ilgu laiku. Vienlaikus interneta piedāvājumi ļauj vieglāk atrast dažādus modeļus, ko pielāgot visdažādākajiem interjeriem un vajadzībām. Vienlaikus ir iespējams atrast arī piekarināmo apgaismojumu lētāk, ja tam ir akcija. Līdz ar to cenas nav tik būtisks aspekts, izvēloties kādu konkrētu apgaismojumu risinājumu. Mūsdienās ir daudz plašāks klāsts un arī iespējas izvēlēties ātrāk un vienkāršāk.