Informācija
Preču katalogs

Produktu filtrs

Cena
Ražotāji
vairāk mazāk
Automātiska izslēgšanās +
Mērīšanas metode +
Aritmijas noteikšana
Produkta kategorija
Filtrs

Preču filtrs Izdzēst filtrus

Asinsspiediena mērītājs 

Ir ārkārtīgi svarīgi mērīt savu asinsspiedienu, lai var laicīgi noteikt veselības problēmas, kas var būtiski ietekmēt veselību vai pat dzīvību. Tāpēc ir vērts padomāt par asinsspiediena mērītājiem, kurus var lietot mājas apstākļos, lai sekotu līdzi savai veselībai. Piemēram, reiboņi, galvassāpes, deguna asiņošana, tirpoņa var būt no paaugstināta vai pazemināta asinsspiediena. Lai nevajadzētu lieki uztraukties, tad labākajā gadījumā apmeklēt aptieku vai ārstu, kas var izmērīt asinspiedienu vai ieteikt kādu ierīci iegādāties. 

Asinsspiediena mērīšana notiek ārēji vai nu uz plaukstas locītavas vai uz augšdelna. Ļoti svarīgi ir nošķirt kalsiskos no digitālajiem asinsspiediena mērītājiem. Automātiskie asinsspiediena mērītāji ir aprīkoti ar digitālo ekrānu. Tādiem gaiss tiek iesūknēts manšetē, izmantojot kompresoru, nospiežot pogu. Pusautomātiskajos asinsspiediena mērītājos gaisa ieplūdi veic manuāli. 

Ir apakšdelma un plaukstas locītavas asinsspiediena mērītāji. Uz apakšdelma tiek uzlikta asinsspiediena mērītāja aproce un tad nosaka asinsspiedienu. Toties ar plaukstas locītavas asinsspiediena mērītāju tiek mērīts arteriālais asinsspiediens plaukstas locītavā. 

Lai izvēlētos labāko asinsspiediena mērītāju, tad ir jāskatās uz vecuma grupu, kurai tas ir nepieciešams un, protams, arī jāskatās uz organisma individuālajām īpašībām. Gados vecākiem cilvēkiem un ar nopietnām veselības problēmām ir ieteicams izvēlēties apakšdelma asinsspiediena mērītāju. Tie cilvēki, kas ir aktīvi un ar enerģiju pārpildīti, labāk izvēlēties plaukstas locītavas asinsspiediena mērītāju, jo to var ievietot somā vai pat ērti pārvietot kabatā. 

Neviens no asinsspiediena mērītājiem neuzrāda neprecīzu rādītāju, ja to pareizi lieto. Sekojot līdzi instrukcijām kā un ko darīt, tad ir iespējams uz precīzākiem mērījumiem. Piemēram, mehāniskais jeb manuālais asinsspiediena mērītājs ir domāts profesionāliem ārstiem, jo mājas apstākļos praktiski nav iespējams ar to izmērīt asinsspiedienu. Viens no iemesliem ir tas, ka ar stetoskopu ir jāklausās sirds darbība. Automātisko jeb elektrisko asinsspiediena mērītāju ir jāiegādājas, jo tas nosaka sistolisko un diastolisko spiedienu un sirdsdarbību. Tiem cilvēkiem ir slikta redze, ir ieteicams izvēleties šo ierīci ar lielāku displeju. Dažiem veidiem ir pieejama tada funkcija, ka var saglabāt iepriekšējos asinsspiediena rezultātus un pēc tam tos salīdzināt. Vienkāršākiem asinsspiediena mērītājiem nav tāda funkcija, ka var saglabāt savus rezultātus šajā ierīcē, toties tos var vienmēr pierakstīt un ietaupīt naudu uz lētāku un vienkāršu asinsspiediena mērītāju. 

Par veselību vienmēr ir jārūpējas un neskatoties uz to, ka cilvēki ir jauni un veseli vai gados vecāki un veseli. Veselība ir nozīmīga katram cilvēkam, tāpēc arī jārūpējas par savu asinsspiedienu. Katram cilvēkam vismaz reizi gadā to vajadzētu mērīt un

pārbaudīt. To var darīt aptiekās un pie ārstiem, bet to arī var iegādāties, lai vienmēr varētu to izdarīt mājās. Tiem, kam tiešām ir vajadzīga šāda veida ierīce katru dienu, tad var ienāk interneta mājaslapā bigbox.lv un atrast sev piemērotāko, protams, konsultējoties ar farmaceitu vai ārstu. Šajā mājaslapā ir pieejami dažādu veidu asinsspiediena mērītāji ar labām cenām un ļoti labām akcijām. Dažām ierīcēm pat ir piedāvājumā bezmaksas piegāde, kas ļoti iepriecina klientus.